torsdag 12 augusti 2010

Kommande mandatperiod i kommunfullmäktige


Jag heter JP Anderson och är Piratpartiets förstenamn i valet till Kils kommunfullmäktige den 19 September.


Som det står i artikeln i Värmlands Folkblad (VF) från den 4/8:
Vi hoppas på en vågmästarställning.


Förutsättningarna för en eventuell vågmästarställning är till synes goda i höstens kommunval.
Detta då vi skulle få maximal genomslag för våra kärnfrågor: fri kultur, personlig integritet, skola, förvaltning och demokrati.

Piratpartiet Kil har redan ett brett program men i de frågor vi ej har ett tydligt ställningstagande röstar vi med det/de partier som ger oss bästa bud på våra kärnfrågor.


Bland annat så vill vi:

- Att Kils lärare fortbildas så att de håller sig á jour med utvecklingen
så de kan både förstå och vara med i vad eleverna gör. Lärare som är
närvarande och delaktiga får en bra relation till sina elever medans lärares
frånvarande engagemang för vad eleverna gör vid sina datorer lätt får samma effekt som lärares frånvaro på skolgården.

- Vi tror också att ett internetbaserat arkiv för kollektiv kunskap där lärare enkelt kan dela med sig av pedagogiska laborationer, komma i kontakt med andra lärare och arbeta kollaborativt bör upprättas.
Det bör även vara en del av lärarnas fortbildning att instrueras i hur arkivet används. Syftet är att på relativt kort tid bygga upp ett stort samägt material som alla lärare och skolor kan använda sig av i undervisningen.

- De talande kamerorna på Sannerudsskolan vilket kommunpolitikerna just beslutat om ser vi i Piratpartiet som integritetskränkande.
Vi förstår dock behovet av förebyggande brottsbekämpning på både Dallidens- och Sanneruds skola så  istället skulle vi vilja se en lösning liknande den i Karlstad med så kallade "maskerade" kameror och fysisk närvaro i form av tex. väktare. Detta skulle enligt oss vara en långt mer effektiv och mindre integritetskränkande alternativ.

- Ett av våra förslag i stärkandet av integritetsskyddet inom Kils kommun är att skapa en ombudsmanna funktion inom kommunen vars uppgift är att hjälpa medborgare som utsätts för orimliga konsekvenser av regler och beslut i personliga ärenden. Ombudsmannen skall vara fristående från övrig förvaltning och skall kunna initiera förändringar av regelverk och processer då så påkallas.

- Traditionellt sett syftar begreppet infrastruktur till samhällskritiska funktioner som kollektivtrafik, järnvägar med tågförbindelser, energisystem som elkraftnät och gasnät, vatten- och avloppsnät.
Vi vill dock vidga begreppet till att även inbegripa Internet eftersom stora delar av den samhällskritiska infrastrukturen förutsätter ett fungerande Internet idag.
Att satsa på de kommunala nätverkens kapacitet och tillgänglighet bör därför vara lika självklart som att satsa på vägar och tågförbindelser.

- Kommunen bör aktivt bearbeta etablerade kunskapsintensiva företag att förlägga hela eller delar av sin verksamhet i Kil.
Bl.a. så kan närheten till både flygplats och tåg med direktanslutning till Göteborg, Stockholm och Oslo vara ett gott argument för.


Ordförande Ung Pirat Karlstad, Lucas Persson och kommunkandidat för Piratpartiet,
Martin Hammenlind på Kils mârten.



Detta är en del av de förändringar och förslag som vi vill få igenom under kommande mandatperiod i Kils kommunfullmäktige.

Här kan ni läsa mer om våra övriga frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Powered By Blogger